Maak je eigen limoncello! Fase 2


Voila! Een week verder, en wat een schitterend resultaat. Ik ben héél enthousiast. En, als jullie me even laten stoefen, de eerste proefkonijnen waren dat ook! Hoog tijd dus om jullie de magische afwerking uit te leggen, zodat je me niet langer op mijn woord hoeft te geloven en zelf kan proeven. Het is zoet, het is straf, het is zó geel dat mijn ogen er bijna pijn van doen,… kortom: alles wat een goeie limoncello moet zijn! Wat heb je nodig? 

  • 400g witte suiker (als het kan, kies voor hele fijne)
  • 600ml water
  • een zeef
  • de citroenschillen en alcohol die minimum 1 week getrokken hebben (dit is naar mijn mening zeker voldoende om alle smaak af te geven. langer mag altijd, maar korter niet). Hoe je stap 1 moet uitvoeren lees je in mijn vorige blogpost.
limoncello zelf maken

Zien jullie hoe geel de doorzichtige alcohol geworden is? Dit is volledig het werk van de citroenschillen en dus ook het enige wat de uiteindelijke kleur zal bepalen!

Hoe ga je te werk?

  1. Voeg de suiker en het water samen in een pot en zet het op het vuur (matig-hoge warmte)
  2. Roer goed en laat het zeker 1-2 min koken zodat alle suiker heel goed opgelost is. Het ziet er al snel uit alsof dit het geval is, maar kleine onzichtbare korreltjes kunnen later toch gaan stollen en geven dan korrels in je limoncello.
  3. Haal je pot nu van het vuur en laat het een minuutje staan zodat de temperatuur een stuk onder het kookpunt geraakt. Voeg nu de alcohol mét schillen aan de pot toe, maar hou de pot  nu van het vuur af zodat de alcohol niet verdampt.
  4. Laat de suikersiroop samen met de alcohol en schillen afkoelen, zo kunnen alle smaken maximaal afgegeven worden.
  5. Zeef daarna pas door. Bewaar de limoncello in een fles in de diepvriezer, zodat je bij onverwacht bezoek steeds deze lekkernij hebt klaarstaan! De fles op de foto komt ook pas uit de vriezer, waardoor een klein wit laagje de felle kleur camoufleert. Maar wacht tot je de fles opentrekt…
Zelfgemaakte limoncello

TIP: de limoncello smaakt nog beter als je dit serveert in glaasjes die ook uit de vriezer komen!

Santé! Lieselotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s