JOEPIE! EUREKA! YIHA! Deze saus is volledig wat ik er van gehoopt en verwacht had: de zachtheid van room met een subtiele, afgeronde aanwezigheid van gember. De bijhorende couscous met venkel was de perfecte aanvulling, maar wat je er precies bij geeft kan je volledig zelf kiezen: het sausje is in elk geval de moeite om eens uit te testen!
Wat heb je nodig?
- Scampi (6 grote per persoon, of meer kleine exemplaren)
- Room (tel ongeveer 200ml per persoon)
- verse gember (tel ongeveer de lengte van een duim: hoe meer personen, hoe groter de duim mag zijn)
- verse look
- een beetje sap van een limoen (of citroen)
- Mogelijke garnituur: 1 rode paprika per persoon, couscous + venkel
Hoe maak je het?
- Wil je de paprika als garnituur gebruiken, zet ‘m dan zeker 20 minuutjes in een oven op 180° (snij uiteraard eerst het hoedje er af, en de pitjes + zaadlijsten)
- Schil de gember, pel de look en snij beide in plakjes (we zeven straks dus dit hoeft niet te dun)
- Verwarm de room samen met de gember en look op een heel matig vuurtje: het mag zachtjes pruttelen maar zeker niet te fel! voeg wat limoensap toe en kruid met peper en zout. Laat zeker 10 minuutjes op rustig vuur trekken zodat alles goed zijn smaak kan afgeven aan de room.
- Maak ondertussen de couscous: tel ongeveer een half glas per persoon en voeg evenveel kokend water toe en wat olijfolie, laat afgedekt wellen. Stoof de venkel, kruid af en voeg nadien toe aan de couscous.
- Zorg dat de scampi gepeld zijn en dat het darmkanaaltje er uit is.
- Als het sausje klaar is: bak de scampi in olijfolie en kruid af.
- Zeef de saus en dien op met de gebakken scampi
- Afwerking voor garnituur: warme paprika opvullen met de venkel-couscous
Heerlijk! Echt waar.
Laat het smaken en laat het me zeker weten welke garnituur jullie hierbij hebben geprobeerd.
Lieselotte