Lamskoteletjes met paksoi en champignon


Liefste lezers! Miste jullie me al? De wondermooie franse Alpen hadden mijn aandacht gestolen tijdens een weekje snowboarden. Ik had zeker gehoopt dat de weegschaal vriendelijker zou zijn voor mij, na al dat wintersporten. Maar niets is minder waar, integendeel. De balans zal wel méér dan nodig in evenwicht gebracht zijn door de vele apérootjes, de tartiflettes en kaasfondues, de franse saucissons enz. Tijd dus om mijn broeken weer vlot dicht te krijgen, en dat probeer ik meestal te doen door (voornamelijk ’s avonds) de koolhydraten in te perken. Zo bedacht ik gisteren dit heerlijke gerechtje: pure smaken met een oosterse toets. Gezond, heel eenvoudig maar oh zo lekker! 

Hoe maak je dit? Heel eenvoudig: klaar in 10 minuten, eenvoud siert!.

  • Paksoi wassen en stoven- maar niet te plat, hou er nog wat bite in – kruid af met zout
    ==> dit is een zalige oosterse koolsoort: je kan er werkelijk alles van opeten (het wit én de bladeren), en dit ook nog eens op eender welke manier (rauw, gebakken, gestoofd, gewokt)
  • Champignonnen afvegen met keukenpapier, in dikke plakken snijden en stoven met olie, look en zwarte peper
  • Lamskoteletjes insmeren met olijfolie, peper en zout en aanbakken in (grill)pan, hou ze rosé!
  • Cashewnoten: roosteren in de pan
  • Sesamolie: een heerlijke smaak om de paksoi of cashewnoten mee op te vrolijken, niet te gul mee zijn! laat even mee bakken.

Lamskoteletjes, paksoi, champignon en cashewnoten

Zo simpel is het dus! Neem een voorverwarmd bord en maak er een mooie schikking mee met de lamskoteletjes en cashewnoten on top.

Smakelijk!
Lieselotte

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s