Zomerse spaghetti met lamsballetjes en asperges


Ooooooh yess! Het aspergeseizoen is weer volop bezig! Als eeuwige twijfelaar stond ik in de winkels met twee keuzes aan mijn hoofd: een smeuïge pasta met zalm, spinazie en asperges OF een heerlijk gebakken lamskoteletje met gegrilde asperges. Moeilijk. Mijn goestingske in pasta was énorm groot maar ik kon het laatste toch niet goed los laten. En asperges én lamskoteletjes waren eigenlijk al wat te prijzig om te matchen met mijn nieuwe budgettaire voornemens. De mensen inde winkel zullen wel weer eens gefronst hebben toen ik, na 30 minuten ijsberen, mijn goed gevulde winkelmand terug op zijn plaats ging leggen om vervolgens te vervangen door andere ingrediënten.  Het resultaat? De pasta-goesting heeft het twijfelgevecht gewonnen, maar niet ten koste van het lamsvlees… Aanschouw deze heerlijke spaghetti!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 500g witte asperges (+-)
 • 700g lamsgehakt (+-)
 • 600gr tomatenpassata (een aanrader: glazen bokaal bio tomatenvlees van delhaize!)
 • 1 courgette
 • 400g (volkoren) spaghetti
 • +- 12 kerstomaatjes
 • geraspte parmezaanse kaas
 • verse rozemarijn
 • teentje look

Spaghetti met lamsgehakt en asperges

Werkwijze

 1. Schil de asperges en breek/snij de onderste houterige stukken af. Hou de schil bij om later bouillon van te trekken- heerlijk!
 2. Leg de asperges in koud water en breng samen aan de kook. Wanneer het water kookt zet je het vuur af en laat je het ongeveer 8 minuten garen met deksel op de pot. Een goede manier om asperges beetgaar te koken! Ik kies hier voor 8 ipv 10 min: ze moeten eigenlijk nog nét niet gaar genoeg zijn, want we gaan ze nog grillen. Dan afgieten, snij ze in 3 à 4 schuine stukken.
 3. Kneed het lamsgehakt met kruiden naar je eigen wensen (ik gebruik peper, zout, look, verse rozemarijn fijngesnipperd, oregano, paprikakruiden,…) en rol er kleine balletjes van.
 4. Kleur de balletjes door ze rondom bruin te bakken, haal de pan dan even van het vuur en voeg de tomaten toe (anders hangt ALLES vol tomaat ;-)). Laat op een zacht vuurtje verder sudderen, kruid af met zout, oregano en eventueel wat suiker als de tomaten te bitter smaken.
 5. Kook de spaghetti volgens aanwijzigingen van de verpakking.
 6. Snij de kerstomaatjes in schijfjes
 7. Snij courgette in stukken en bak ze in goed wat olie aan. Dit mag op hoog vuur zodat je een gegrild effect krijgt, maar zorg dat je voldoende roert! Kruid af. Hou ze apart en warm. Doe hetzelfde met de asperges.
 8. Meng de spaghetti onder de saus met balletjes. Voeg er de gegrilde groentjes aan toe. Werk af met de tomaatjes en parmezaanse kaas. En… een goed glas rode wijn ;-)

Smakelijk!
Lieselotte

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s