Zalige cocktail: de Moscow Mule


Hoewel zelfs de lente vandaag ver weg lijkt, mochten we gisteren al even proeven van de zomer! Een zonovergoten terras gevuld met vrienden vraagt nu eenmaal om cocktails en gehoorzaam als ik ben, ga ik daar natuurlijk graag op in. Deze cocktail is fris, niet zoet, niet te straf. De combi van vodka, limoen en gember is een topper en het is makkelijk te maken!  Maar ik geef je wel één tip: voorzie ineens voldoende, want het gaat verdacht vlot naar binnen!

Hoe preciezer de hoeveelheden, hoe beter je cocktail. Daarom heb ik gekozen voor een getest en goedgekeurd recept van dé cocktailman: Manuel Wouters. Wil je een grote hoeveelheid maken? Vermenigvuldig de ingrediënten dan gewoon met het aantal personen en voeg alles samen. De ijsblokjes en het citroengras hou je best wel apart in de glazen om het leuk te serveren!

Ingrediënten voor 1 cocktail 

  • 5 cl vodka
  • 2 cl vers limoensap (eventueel al op voorhand persen maar niet in flesje kopen!)
    TIP: van één limoen haal je ongeveer 3cl sap, maar het kan fel verschillen. Best is daarom om je sap toch altijd af te meten. Zeker als je grotere hoeveelheden maakt!
  • 1 limoen: in partjes
  • 12,5 cl gingerale
  • Ijsblokjes
  • Een halve stengel citroengras ter afwerking (stengel in lengte in 2 snijden)
  • Oorspronkelijk geseveerd in een koperen mok, dus als je dat te pakken krijgt: kopen!!

Werkwijze

  1. Giet de vodka en het limoensap in een glas.
  2. Knijp de partjes limoen uit boven het glas en voeg ze toe.
  3. Vul het glas met ijsblokjes en werk af met het gemberbier.
  4. Steek citroengras er in als roerstaafje en serveer met een rietje.

Schol!

 

Plaats een reactie